Met inspringend dak - VLC-LEUKEMANS


Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwbouw en Stijlen > Modern
 
Modern /
Met inspringend dak
Een klant waarvoor wij eerder bouwden, bracht ons in contact met zijn huurder en diens franstalige architect mbt. dit moderne project te Asse. Het perceel bevatte reeds een diepe put die handig werd opgevangen door de ondergrondse garage en daarboven de leefruimtes op tuinniveau.

Het strakke, met bleke gevelsteen gemetste hoofdvolume van deze woning wordt benadrukt door het verzonken, eerder traditionele zadeldak, dat met betonpannen is bedekt en aan de kopse uiteinden met cederhout is bekleed.

De vertikale eveneens met ceder beklede glaspartijen en de horizontale strookramen, alles in grijze aluminium, wisselen elkaar speels af.
De inox borstleuningen en arduinen plinten zorgen voor de uiteindelijke afwerking.

Aan deze bouw werd bijzonder veel aandacht besteed aan de EPB-regelgeving. Zo werden van bij de ruwbouwfase de nodige kokers en uitsparingen voorzien voor de leidingen van airco, ventilatie en warme lucht






Afkomstig van een grote verkaveling waar wij vier andere woningen hebben opgericht te Hofstade (Zemst), gaf een jonge gezin ons de opdracht om dit modern project te ontwerpen en te bouwen in een gelijkaardige nieuwe verkaveling, ditmaal te Heverlee.

Deze verkaveling staat op een heuvel, waardoor het perceel sterk glooit en de achtertuin zich ter hoogte van het verdiep bevindt. Daarom werd gekozen voor een bel-etage-concept, zijnde op straatniveau de technische ruimtes (garage, wasplaats, kelders, maar vooraan ook een bureel) en op tuinniveau de leefruimtes (zitruimte, eetkamer, keuken, maar vooraan ook de ‘master bedroom’ en badkamer).

Dit alles werd ondergebracht in een kubusvormig bouwvolume waarvan de strakheid wordt benadrukt door de aluminium dakranden en de zinken regenafvoeren die zichtbaar werden ingemetst in de zero gevelsteen van Livono.Deze zero gevelsteen geeft het uitzicht van een gelijmde steen, zowel het lijmen als deze uitvoering is mogelijk.
De voorgevel is dynamisch dankzij een met ceder overdekte terras en inkom.
Teneinde één inkomgeheel te creëren, werden de voegen van de poortsecties doorgetrokken als groeven in de voordeur en als klare banden in het gezandstraald zijglas. Ook de strak uitgelijnde ramen en de volledig beglaasde achtergevel zijn in een neutraal grijs aluminium uitgevoerd.
Het teruggetrokken zadeldak, maar ook de puntgevels zijn bedekt met vlakke antraciete Datura pannen. Hieronder bevinden zich de kinderkamers. 





 

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu