Rijwoning - VLC-LEUKEMANS


Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwbouw en Stijlen
 
Rijwoningen
Reeds vóór de aankoop van deze bouwgrond werden wij door de zoon van de uiteindelijke eigenares gecontacteerd en heeft ons studiebureel voor hun een eerste bouwontwerp geschetst.
Immers, deze ligging in Londerzeel vlakbij haar bestaande woonplaats en vriendenkring was voor haar zowel een troef als primordiaal, maar de vraag rees of haar bouwwensen op dit perceel ook realiseerbaar zijn. Na de aankoop hebben wij dit project verder uitgewerkt om te resulteren in deze halfopen belle-etagewoning. Twee zaken waar de bouwheer veel belang aan hechte wegens afwezigheid van een tuin, waren enerzijds een ruim terras aan de living op het verdiep en een kleiner terras aan de slaapkamer erboven, en anderzijds de integratie van (behalve een traphal ook) een lift die rechtstreeks uitkomt in deze twee binnenruimten.
De voorgevel is heel strak gehouden met een brede deur/poort-partij op het gelijkvloers, een strookraam op het verdiep, alsook opvallend veel dakramen tot in de hoogste zolder.







Beperkte bouwbreedtes (hier 6 meter) en buurprofielen die men dient te volgen zijn typische factoren waarmee men rekening moet houden bij het ontwerp van rijwoningen. Dat men zich daarom niet hoeft te beperken tot louter vlakke, al dan niet decoratieve gevels, bewijst dit budgetvriendelijk, maar stijlvol en modern project aan de Mechelse rand, uitgevoerd in opdracht van een jong koppel.

Tussen de teruggetrokken inkompartij (die voor de derde dimensie zorgt) en het voorgevelvlak is er op het verdiep een haakse verlenging van het horizontaal strookraam (om meer licht binnen te brengen) en op het gelijkvloers een discrete tweede buitendeur naar de voorste wasplaats. Achter de wasplaats bevindt zich de living met geïntegreerde keuken van waaruit er zicht is op de tuin. Boven is er een bureel, drie ruime slaapkamers en een badkamer.

De bouwheer bespaarde door een groot deel van de binnenafwerking zelf uit te voeren, maar ook doordat we dit project lieten samenlopen met één van onze andere nieuwbouwprojecten twee huizen verder, zodat beide eigenaars een aantal kosten konden delen.






Doordat deze eigendom aan een gezellig Mechels plezierhaventje is gelegen is, stelde de gemeente strenge bouweisen.

Dat een rijwoning niet eentonig hoeft te zijn, bewijst deze speelse voorgevel, waarbij het terras vooraan ligt met mooi zicht op de Dijle.
Op het gelijkvloers is er een magazijn met garages.





 

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu