Villa - VLC-LEUKEMANS


Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuwbouw en Stijlen
Villa
“Bouwen jullie ook in Schepdaal ?” was de eerste vraag van deze klant.
Alhoewel de verplaatsing iets verder was, kwam alles snel in kannen en kruiken.
Ook hier speelden de niveauverschillen in de grond een belangrijke rol.
Teneinde de gevels te benadrukken, werd er gebruik gemaakt van twee soorten gevelsteen gecombineerd met sidings.
Het resultaat is een tijdloze woning die bijzonder praktisch is ingericht.



Op het einde van een doodlopend straatje te Overijse torent deze villa hoog boven de andere woningen uit omwille van de natuurlijke glooiing van de grond, die dankbaar werd opgevangen door 2 ondergrondse garages en een volledige onderkeldering.

Het dak bestaat uit antraciete gebakken pannen terwijl de gevels zijn gemetst in lichte gevelsteen met achteraan een deel crepi. De blauwe hardsteen komt veelvuldig voor, o.a. in de hoge plint, de speklagen, de gebogen ramen en de inkomdeurlijst met halfronde luifel.

U komt binnen via de centrale ronde inkomhal met uitwaaiende gebogen trap die de muren volgt. Via de grote open leefruimte met geïntegreerde keuken betreedt U achteraan de brede majestueuze buitentreden die op de grote tuin uitmonden.Een prachtig zicht op de tuin krijgt U vooral wanneer U s’ ochtens via de slaapkamer het ruim balkon boven de erker betreedt. De woning is zodanig ingericht, dat op het verdiep links het kindergedeelte en rechts het oudergedeelte is gevestigd.







Deze villa staat niet toevallig in dezelfde rubriek als onze realisatie hierboven, want behalve zijn ligging in dezelfde gemeente Overijse, kan men aan de (ietwat Amerikaans ogende) bouwstijl zien, dat het door hetzelfde architectenbureau werd ontworpen.

Zo wordt ook hier de inkom benadrukt met een luifel (ditmaal met zuilen) en worden ook hier enkele (hier rond) gebogen ramen omlijst, alles in geprofileerde witte natuursteen waaruit ook de consoles van de dakkapellen werden vervaardigd.

Ook de arduinen speklagen en gevelplinten zijn hier aanwezig, alsook het dakterras, de statische dakkapellen en het flauw overhellend schilddak, hier bedekt met antraciete tegelpannen Pottelberg 301.

Binnen valt de gelijkenis eveneens op, want ook hier komt men eerst terecht in een centrale ronde inkomhal die alle ruimtes met elkaar verbindt, en waarin betonnen (als Engelse) gebogen trappen, bordessen en passerelles weelderig langsheen de wanden slingeren tot in de grote zolder, die volledig is afgewerkt. 





 

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu