MODERNE VILLA TE HEVERLEE

Met gemetselde steen en het uitzicht van een gelijmde steen.

Afkomstig van een grote verkaveling waar wij vier andere woningen hebben opgericht te Hofstade (Zemst), gaf een jonge gezin ons de opdracht om dit modern project te ontwerpen en te bouwen in een gelijkaardige nieuwe verkaveling, ditmaal te Heverlee.
Deze verkaveling staat op een heuvel, waardoor het perceel sterk glooit en de achtertuin zich ter hoogte van het verdiep bevindt.
Daarom werd gekozen voor een bel-etage-concept, zijnde op straatniveau de technische ruimtes (garage, wasplaats, kelders, maar vooraan ook een bureel) en op tuinniveau de leefruimtes (zitruimte, eetkamer, keuken, maar vooraan ook de ‘master bedroom’ en badkamer).
Dit alles werd ondergebracht in een kubusvormig bouwvolume waarvan de strakheid wordt benadrukt door de aluminium dakranden en de zinken regenafvoeren die zichtbaar werden ingemetst in de zero gevelsteen van Livono.
Deze zero gevelsteen geeft het uitzicht van een gelijmde steen, zowel het lijmen als deze uitvoering is mogelijk.
De voorgevel is dynamisch dankzij een met ceder overdekte terras en inkom.
Teneinde één inkomgeheel te creëren, werden de voegen van de poortsecties doorgetrokken als groeven in de voordeur en als klare banden in het gezandstraald zijglas.
Ook de strak uitgelijnde ramen en de volledig beglaasde achtergevel zijn in een neutraal grijs aluminium uitgevoerd.
Het teruggetrokken zadeldak, maar ook de puntgevels zijn bedekt met vlakke antraciete Datura pannen.
Hieronder bevinden zich de kinderkamers.