WONING TE HOMBEEK

... maar waarvan een houten spant werd herplaatst in deze nieuwbouw!

Te Hombeek werd deze moderne zorgwoning gebouwd op exact dezelfde plaats als de oude schuur die we voorafgaandelijk hebben afgebroken, maar waarvan we een houten spant hebben gerecupereerd voor in die nieuwbouw (zie de 2 zwartwit foto's kort vóór de afbraak).
Dat houten spant werd geplaatst vlak onder één van de 3 nieuwe stalen spanten (zie resp. bruin en purper op de 3D-tekening) en bepaalde zodoende de nieuwe dakhelling!
Tussen die stalen spanten werden nadien de snelbouwstenen gemetst.
Het oude spant is volledig zichtbaar gebleven in de 'gemeenschappelijke' eetplaatst op het gelijkvloers, alsook in de 'individuele' zitruimte op het verdiep, hetgeen een decoratief beeld geeft doorheen de grote vide tussen deze beide ruimtes!
Vooraan op het gelijkvloers is er nog een tweede 'individuele' zitruimte.

In een volgende fase
zullen wij de aanpalende oude hoeve verbouwen tot een 'Bed and Breakfast' (zie het pand met de gevelbegroeiing op deze foto's).
Dit zal grotendeels gebeuren door een deel afbraak, maar de gevels zullen aan de buitenzijde worden (extra) geïsoleerd en dan afgewerkt met crepi.
Die werken moeten we nog starten, en de foto's worden dan nog geplaatst op deze website, wel in het rubriek 'RENOVATIE'!