PASTORIJVILLA TE RIJMENAM (BONHEIDEN)

SCHILDERKLAAR IN 14 MAANDEN

Deze riante landelijke woning situeert zich in Rijmenam (Bonheiden), net op de grens van Putte (Peulis).
In samenspraak met de cli├źnten, waarvan de echtgenote binnenhuisarchitecte is werd deze villa ontworpen en tot in de details afgewerkt.
Het hoofdvolume is uitgevoerd in een machinale recuperatiesteen, afkomstig uit een afbraak van de zoo van Antwerpen.
Achteraan werd er volledig in eik een overdekt terras geplaatst, voorzien met een blauwe natuurstenen bevloering en een haard alsook de nodige voorzieningen voor een verwarming zodat het hier ook tijdens de tussenseizoenen aangenaam vertoeven is.
Aan de voorgevel, volledig aan de linkerzijde werd een stukje berging van de garage in ceder opgetrokken waar zowel een deur als een raam mede geïntegreerd zijn.
Zoals kan gemerkt worden bevindt er zich ook op de eerste verdieping een buitendeur.
Dit voor een mogelijke aparte ingang te maken voor een eventuele praktijkruimte in de toekomst.
De trap werd mede vergund maar in afwachting van de toekomst voorlopig nog niet geplaatst.
Ook de zolder werd volledig afgewerkt met een apart toilet, bepleisterde ruimtes en enkele Velux-ramen.
In de ouderlijke slaapkamer op de eerste verdieping werd er een terras gemaakt met mooi zicht op de achterliggende velden.
De nodige voedingen voor een zwembad toekomstgericht werden bovendien voorzien.
In de leefruimte hebben we een vast gebogen raam hetgeen voor veel lichtinval zorgt en, tezamen met de hoge plafonds een mooi ruimtelijk beeld geeft.
Deze woning werd volledig in een tijdspanne van 14 maanden schilderklaar opgeleverd, zelfs na een extreem strenge winter.