HOB TE MECHELEN

Half open bebouwing met monolietische basisvorm.

Dit project kwam in een aangename familiale sfeer tot stand, want het werd mee opgevolgd door de architect die de oom is van de bouwheer, alsook door de ouders die rechts van de werf wonen en zo voor een vlotte toegang voor onze installateurs en leveranciers zorgden.
Deze nieuwbouw staat te Mechelen momenteel volledig vrij, maar is halfopen ontworpen en links voorzien van een wachtgevel om tegenaan te kunnen bouwen.
Ondanks zijn monoliete basisvorm in hoofdzakelijk grijze gevelsteen, zorgen de brede aluminium strookramen, de inspringende zij-inkom en de hierboven uitkragende, met witte sidings (en onderaan met Rockpanel) bekleedde hoekpartij voor een speels geheel van vlakken, volumes en materialen.
Dit wordt benadrukt door de arduinen gevelplint, alsook door de voorste kroonlijst met bijhorende gevelband die doorloopt in de zijgevel, beide uitgevoerd in geprefabriceerde architectonische beton eveneens in een grijsgetinte kleur.
Tot slot mag worden vermeld, dat bovenvernoemde ouders ons, als blijk van de goede samenwerking, aansluitend ook de verbouwing van een huurwoning in dezelfde buurt lieten realiseren.