MODERNE VILLA TE DUFFEL

Gevelsteen met accent in crepi.

Ooit verkocht ons immokantoor www.immoleukemans.be een bouwgrond aan deze klant, en ofschoon onze opdracht hiermee eindigde, contacteerde hij ons jaren later terug m.b.t. een ander perceel waarop hij wenste te bouwen.
Centraal gelegen en moeilijk vindbaar in een grote nieuwe verkaveling te Duffel, was deze bouwgrond ons toevallig niet onbekend, want voor een andere potentiƫle koper hadden wij hiervan reeds eerder alle bouwvoorschriften bij de gemeente opgevraagd, zodat ons intern studiebureau meteen van start kon gaan met het ontwerpen van deze eigentijdse piramidewoning.
Hoewel het een vrijstaande villa betreft, moest de voorgevel volledig op de rooilijn komen te staan, dus tegen de straat die ter hoogte van deze nieuwbouw gelukkig doodloopt en uitmondt in een rustig klein pleintje.
Van deze verkeersluwe ligging werd wel handig gebruik gemaakt om de dubbele draaipoort naar buiten te laten opendraaien teneinde de garage, die als werk- en onthaalruimte dient voor de beroepsactiviteiten van mevrouw, maximaal vrij te houden.
Deze poort en de onopvallende voordeur (die evenals de onderzijde van de dakoversteken in ceder zijn uitgevoerd) vormen een zo vlak mogelijk geheel te midden van de crepi-gevel.
Achteraan, boven de eetkamer, bevindt zich een ruim dakterras die vanuit de ouderlijke slaapkamer en de geĆÆntegreerde open badkamer kan worden betreden.
Ofschoon zich vooraan een kinder- en werkkamer bevindt, beschikt de zoon ook over de volledige zolder.
Opvallend zijn ook de binnendeuren, die voorzien zijn van magneetsluiting i.p.v. sloten.